Type keyword(s) to search

A Private and Grand Live-Work Home in Tochigi for a Reader

Posted on 31 May, 2018
90 out of 100 based on 618 user ratings

vialimachicago.com -

  • Tweet

 architecture

Shinichi Ogawa & Associates have designed a serenely private home with a high-ceilinged central living room based on a courtyard, in Tochigi, Japan.

 architecture

Semi-opaque glass diffuses light into a courtyard that brings light to the tall central living room.

 architecture

The taller central white cube houses a spacious double-height living room, while normal height is reserved for surrounding courtyards and remaining rooms.

 architecture

The double-height ceilings in this great room at the centre of the house makes a grand space for entertaining.

7 architecture

The slice shows the internal plan of the smaller rooms encircling a central cube.

 architecture

It’s possible to access to all of the rooms encircling the central living room.

 architecture

Very low-profile doors exiting the main room to the kitchen and office contrast with the clearly announced entrance alcove.

 architecture

The master bedroom suite can be accessed through the courtyard, or through a similarly understated door from the living room.

6 architecture

Courtyards at both sides bring daylight into each room, despite the apparently windowless exterior.

 architecture

Opening off a second smaller courtyard at the back of the house, the bathroom enjoys a blissfully open space.

 architecture

Full-sized floor-to-ceiling glazed doors that can be fully opened to the outdoor courtyard are only half this room’s extraordinary height.

 architecture

A very intriguing design – for a client who loves to read, and desired a compact yet grand live-work space in downtown Tochigi – that was totally private.


 



 


 

  • Tweet

 architecture

Shinichi Ogawa & Associates have designed a serenely private home with a high-ceilinged central living room based on a courtyard, in Tochigi, Japan.

 architecture

Semi-opaque glass diffuses light into a courtyard that brings light to the tall central living room.

 architecture

The taller central white cube houses a spacious double-height living room, while normal height is reserved for surrounding courtyards and remaining rooms.

 architecture

The double-height ceilings in this great room at the centre of the house makes a grand space for entertaining.

7 architecture

The slice shows the internal plan of the smaller rooms encircling a central cube.

 architecture

It’s possible to access to all of the rooms encircling the central living room.

 architecture

Very low-profile doors exiting the main room to the kitchen and office contrast with the clearly announced entrance alcove.

 architecture

The master bedroom suite can be accessed through the courtyard, or through a similarly understated door from the living room.

6 architecture

Courtyards at both sides bring daylight into each room, despite the apparently windowless exterior.

 architecture

Opening off a second smaller courtyard at the back of the house, the bathroom enjoys a blissfully open space.

 architecture

Full-sized floor-to-ceiling glazed doors that can be fully opened to the outdoor courtyard are only half this room’s extraordinary height.

 architecture

A very intriguing design – for a client who loves to read, and desired a compact yet grand live-work space in downtown Tochigi – that was totally private.

  • Tweet

 architecture

Shinichi Ogawa & Associates have designed a serenely private home with a high-ceilinged central living room based on a courtyard, in Tochigi, Japan.

 architecture

Semi-opaque glass diffuses light into a courtyard that brings light to the tall central living room.

 architecture

The taller central white cube houses a spacious double-height living room, while normal height is reserved for surrounding courtyards and remaining rooms.

 architecture

The double-height ceilings in this great room at the centre of the house makes a grand space for entertaining.

7 architecture

The slice shows the internal plan of the smaller rooms encircling a central cube.

 architecture

It’s possible to access to all of the rooms encircling the central living room.

 architecture

Very low-profile doors exiting the main room to the kitchen and office contrast with the clearly announced entrance alcove.

 architecture

The master bedroom suite can be accessed through the courtyard, or through a similarly understated door from the living room.

6 architecture

Courtyards at both sides bring daylight into each room, despite the apparently windowless exterior.

 architecture

Opening off a second smaller courtyard at the back of the house, the bathroom enjoys a blissfully open space.

 architecture

Full-sized floor-to-ceiling glazed doors that can be fully opened to the outdoor courtyard are only half this room’s extraordinary height.

 architecture

A very intriguing design – for a client who loves to read, and desired a compact yet grand live-work space in downtown Tochigi – that was totally private.

A Private And Grand Live-Work Home In Tochigi For A Reader
 


Share!

Galleries of A Private and Grand Live-Work Home in Tochigi for a Reader