Type keyword(s) to search

Contemporary Villa In the Rainforest of Costa Rica Opens Towards an Infinite Swimming Pool

Posted on 05 August, 2018 by Simone
97 out of 100 based on 684 user ratings

vialimachicago.com -

Studio Saxe, the architecture firm based in San Jose, took the challenge to build a contemporary villa in the rainforest of Costa Rica. The house benefits from an indoor-outdoor great room and cantilevered porches upstairs that overlook dense tropical foliage.

Joya Villa is the name of the recently built 10,300 square feet (960 square meters) house in the town of Santa Teresa, Costa Rica. The villa consisted of two storeys, with a white lower level and timber details above. Most of the structure is composed of Black steel I-beams and is topped with a flat roof. 

The glass walls on the ground floor fold on top each other when pulled apart, opening towards a green and impressive patio and swimming pool.
The rainforest nearby is what owners see from the three oversized wooden chaise lounges in the infinity pool area that forms a waterfall below the property. Therefore, a sandy pathway just beyond leads down to a beach and surf break on the Pacific Ocean in Costa Rica. 

A covered area made of timber slats creates another shaded lounge area, with cushioned chairs grouped together.

The open living area on the ground floor includes a sitting room, a kitchen and a dining area with white and timber materials. 

A small entryway, the storage area and a bathroom, plus a bedroom with ensuite complete the lower level. Floating wooden treads are inserted into a concrete feature wall, creating access to the upper level.

On the first floor, there are three bedrooms with ensuites — each of which is housed in a separate volume placed on top of the structure below. An outdoor walkway with slatted timber walls links them together.

 

Studio Saxe, the architecture firm based in San Jose, took the challenge to build a contemporary villa in the rainforest of Costa Rica. The house benefits from an indoor-outdoor great room and cantilevered porches upstairs that overlook dense tropical foliage.

Joya Villa is the name of the recently built 10,300 square feet (960 square meters) house in the town of Santa Teresa, Costa Rica. The villa consisted of two storeys, with a white lower level and timber details above. Most of the structure is composed of Black steel I-beams and is topped with a flat roof. 

The glass walls on the ground floor fold on top each other when pulled apart, opening towards a green and impressive patio and swimming pool.
The rainforest nearby is what owners see from the three oversized wooden chaise lounges in the infinity pool area that forms a waterfall below the property. Therefore, a sandy pathway just beyond leads down to a beach and surf break on the Pacific Ocean in Costa Rica. 

A covered area made of timber slats creates another shaded lounge area, with cushioned chairs grouped together.

The open living area on the ground floor includes a sitting room, a kitchen and a dining area with white and timber materials. 

A small entryway, the storage area and a bathroom, plus a bedroom with ensuite complete the lower level. Floating wooden treads are inserted into a concrete feature wall, creating access to the upper level.

On the first floor, there are three bedrooms with ensuites — each of which is housed in a separate volume placed on top of the structure below. An outdoor walkway with slatted timber walls links them together.

Studio Saxe, the architecture firm based in San Jose, took the challenge to build a contemporary villa in the rainforest of Costa Rica. The house benefits from an indoor-outdoor great room and cantilevered porches upstairs that overlook dense tropical foliage.

Joya Villa is the name of the recently built 10,300 square feet (960 square meters) house in the town of Santa Teresa, Costa Rica. The villa consisted of two storeys, with a white lower level and timber details above. Most of the structure is composed of Black steel I-beams and is topped with a flat roof. 

The glass walls on the ground floor fold on top each other when pulled apart, opening towards a green and impressive patio and swimming pool.
The rainforest nearby is what owners see from the three oversized wooden chaise lounges in the infinity pool area that forms a waterfall below the property. Therefore, a sandy pathway just beyond leads down to a beach and surf break on the Pacific Ocean in Costa Rica. 

A covered area made of timber slats creates another shaded lounge area, with cushioned chairs grouped together.

The open living area on the ground floor includes a sitting room, a kitchen and a dining area with white and timber materials. 

A small entryway, the storage area and a bathroom, plus a bedroom with ensuite complete the lower level. Floating wooden treads are inserted into a concrete feature wall, creating access to the upper level.

On the first floor, there are three bedrooms with ensuites — each of which is housed in a separate volume placed on top of the structure below. An outdoor walkway with slatted timber walls links them together.

 

Pool, Contemporary Villa In The Rainforest Of Costa Rica Opens Towards An Infinite Swimming Pool

Share!

Galleries of Contemporary Villa In the Rainforest of Costa Rica Opens Towards an Infinite Swimming Pool

Sponsored