Type keyword(s) to search

Residence in Buenos Aires Makes It Possible To Live Intensely The Relationship Between The Interior and Exterior Spaces

Posted on 24 November, 2017 by Nicholas
89 out of 100 based on 682 user ratings

vialimachicago.com -

Years have added an incalculable value to this house's lot located in the closed neighborhood of Tortuguitas, Buenos Aires, founded in 1968. The lot is crossed by a row of large oaks and various species on one of their fronts and in the bordering lots. The project has been completed by Besonias Almeida Arquitectos.

The owners of the residence wished for a permanent house that would make it possible to live intensely the relationship between the interior and exterior spaces. 

Although the owners were highly interested in a house where exposed concrete would have a large design importance, they wanted the presence of the wood to break that monochromatic expression.

Regarding the structure of the house, it includes four bedrooms, one on the ground floor and one with an integrated bathroom and dressing room on the first floor. Also, a spacious living room with a fireplace, and a space of intense family interaction which integrates the dining room, the kitchen, and an intimate living room. 

"We decided that the project should not only preserve the existing trees in the lot, but that vegetation would be the first and fundamental starting point of the project. We thought then that the house had to develop accommodating itself in the free holes left by the trees and wrapping them to make them part of the proposed spaces. To achieve this, we decided to work with a spatial grid of 3.80m on each side, or double or single height depending on the case, which would allow us to solve the different rooms and also the gaps that allow the trees to pass." the architects explained.

The ground floor of the house and its added semi-covered spaces were achieved with visible concrete partitions towards the public spaces. 
A lighter metal structure of metal profiles and panels was used in order to build a continuous plinth.
Finally, towards the interior and enveloping the oaks, the house is completely open and each room participates in the general atmosphere of the house and the landscape. 

Besonias Almeida Arquitectos

 

 

Years have added an incalculable value to this house's lot located in the closed neighborhood of Tortuguitas, Buenos Aires, founded in 1968. The lot is crossed by a row of large oaks and various species on one of their fronts and in the bordering lots. The project has been completed by Besonias Almeida Arquitectos.

The owners of the residence wished for a permanent house that would make it possible to live intensely the relationship between the interior and exterior spaces. 

Although the owners were highly interested in a house where exposed concrete would have a large design importance, they wanted the presence of the wood to break that monochromatic expression.

Regarding the structure of the house, it includes four bedrooms, one on the ground floor and one with an integrated bathroom and dressing room on the first floor. Also, a spacious living room with a fireplace, and a space of intense family interaction which integrates the dining room, the kitchen, and an intimate living room. 

"We decided that the project should not only preserve the existing trees in the lot, but that vegetation would be the first and fundamental starting point of the project. We thought then that the house had to develop accommodating itself in the free holes left by the trees and wrapping them to make them part of the proposed spaces. To achieve this, we decided to work with a spatial grid of 3.80m on each side, or double or single height depending on the case, which would allow us to solve the different rooms and also the gaps that allow the trees to pass." the architects explained.

The ground floor of the house and its added semi-covered spaces were achieved with visible concrete partitions towards the public spaces. 
A lighter metal structure of metal profiles and panels was used in order to build a continuous plinth.
Finally, towards the interior and enveloping the oaks, the house is completely open and each room participates in the general atmosphere of the house and the landscape. 

Besonias Almeida Arquitectos

 

Years have added an incalculable value to this house's lot located in the closed neighborhood of Tortuguitas, Buenos Aires, founded in 1968. The lot is crossed by a row of large oaks and various species on one of their fronts and in the bordering lots. The project has been completed by Besonias Almeida Arquitectos.

The owners of the residence wished for a permanent house that would make it possible to live intensely the relationship between the interior and exterior spaces. 

Although the owners were highly interested in a house where exposed concrete would have a large design importance, they wanted the presence of the wood to break that monochromatic expression.

Regarding the structure of the house, it includes four bedrooms, one on the ground floor and one with an integrated bathroom and dressing room on the first floor. Also, a spacious living room with a fireplace, and a space of intense family interaction which integrates the dining room, the kitchen, and an intimate living room. 

"We decided that the project should not only preserve the existing trees in the lot, but that vegetation would be the first and fundamental starting point of the project. We thought then that the house had to develop accommodating itself in the free holes left by the trees and wrapping them to make them part of the proposed spaces. To achieve this, we decided to work with a spatial grid of 3.80m on each side, or double or single height depending on the case, which would allow us to solve the different rooms and also the gaps that allow the trees to pass." the architects explained.

The ground floor of the house and its added semi-covered spaces were achieved with visible concrete partitions towards the public spaces. 
A lighter metal structure of metal profiles and panels was used in order to build a continuous plinth.
Finally, towards the interior and enveloping the oaks, the house is completely open and each room participates in the general atmosphere of the house and the landscape. 

Besonias Almeida Arquitectos

 

 

Share!

Galleries of Residence in Buenos Aires Makes It Possible To Live Intensely The Relationship Between The Interior and Exterior Spaces

Sponsored