Type keyword(s) to search

Rotterdam Garage with a Central Opening to the Sky

Posted on 03 March, 2018 by Lara
89 out of 100 based on 550 user ratings

vialimachicago.com -

  • Tweet

 architecture

The story behind this fascinating view through the roof in Rotterdam is a young man’s love of his car.

 architecture

Not many people would see living in a shared space with the fumes from their car.

 architecture

But the client’s car was an electric car. No dirtier than an electric fridge or an electric TV.

 architecture

So Rotterdam-based Studio OxL turned this challenging “sows ear” of a site into a “silk purse” of a shared home for the client and his EV.

 architecture

The architects covered the high windows overlooking factory walls on each side with frosted glass.

 architecture

Entirely surrounded by a 19th century factory, the only avenue for light was from above, so a central opening was cut from the roof.

 architecture

This courtyard is open on top.

Rain gets drained away through a “rug” that is actually red gravel square  laid out in the center of the sky box.

Architecture in Limbo

The roof was raised behind the central open courtyard and skylights added there.

 architecture

The underfloor is radiant heated for toasty winters and the double-glazed glass slides back for good ventilation.

 architecture

On the far side from the street entrance for the EV is the bedroom and bathroom.

 architecture

It is hard to see where there is a kitchen. Perhaps he eats out, or brings home takeouts.

 architecture

Or perhaps, it really is permitted as just a (very nice) garage.


 

  • Tweet

 architecture

The story behind this fascinating view through the roof in Rotterdam is a young man’s love of his car.

 architecture

Not many people would see living in a shared space with the fumes from their car.

 architecture

But the client’s car was an electric car. No dirtier than an electric fridge or an electric TV.

 architecture

So Rotterdam-based Studio OxL turned this challenging “sows ear” of a site into a “silk purse” of a shared home for the client and his EV.

 architecture

The architects covered the high windows overlooking factory walls on each side with frosted glass.

 architecture

Entirely surrounded by a 19th century factory, the only avenue for light was from above, so a central opening was cut from the roof.

 architecture

This courtyard is open on top.

Rain gets drained away through a “rug” that is actually red gravel square  laid out in the center of the sky box.

Architecture in Limbo

The roof was raised behind the central open courtyard and skylights added there.

 architecture

The underfloor is radiant heated for toasty winters and the double-glazed glass slides back for good ventilation.

 architecture

On the far side from the street entrance for the EV is the bedroom and bathroom.

 architecture

It is hard to see where there is a kitchen. Perhaps he eats out, or brings home takeouts.

 architecture

Or perhaps, it really is permitted as just a (very nice) garage.

  • Tweet

 architecture

The story behind this fascinating view through the roof in Rotterdam is a young man’s love of his car.

 architecture

Not many people would see living in a shared space with the fumes from their car.

 architecture

But the client’s car was an electric car. No dirtier than an electric fridge or an electric TV.

 architecture

So Rotterdam-based Studio OxL turned this challenging “sows ear” of a site into a “silk purse” of a shared home for the client and his EV.

 architecture

The architects covered the high windows overlooking factory walls on each side with frosted glass.

 architecture

Entirely surrounded by a 19th century factory, the only avenue for light was from above, so a central opening was cut from the roof.

 architecture

This courtyard is open on top.

Rain gets drained away through a “rug” that is actually red gravel square  laid out in the center of the sky box.

Architecture in Limbo

The roof was raised behind the central open courtyard and skylights added there.

 architecture

The underfloor is radiant heated for toasty winters and the double-glazed glass slides back for good ventilation.

 architecture

On the far side from the street entrance for the EV is the bedroom and bathroom.

 architecture

It is hard to see where there is a kitchen. Perhaps he eats out, or brings home takeouts.

 architecture

Or perhaps, it really is permitted as just a (very nice) garage.


 

Sky

Share!

Galleries of Rotterdam Garage with a Central Opening to the Sky

Sponsored