Type keyword(s) to search

Sky House Is Well Integrated In The Natural Landscape And Emphasizes Their Relationship

Posted on 27 July, 2018 by Viola
100 out of 100 based on 502 user ratings

vialimachicago.com -

This holiday house completed by Julia Jamrozik and Coryn Kempster consists of two volumes which have been stacked on one another. The ground floor is well integrated into the landscape, so that is barely visible. The upper volume rests on the ground floor and forms a bridge and a cantilever from concrete material.

This building strategy has the advantage of increasing access and permeability of the site while emphasizing the relationship between the dwelling and the ground. 

Therefore, the upper ground has been dedicated to the living spaces also because of the beautiful opening towards the lake. The ground level integrates the sleeping spaces as it is more enclosed. 

The roof of the lower bar has been transformed into a terrace, allowing for great views and a direct connection with the living spaces. 

The industrial-inspired skylights allow the north light to enter without the heat while orienting the solar panels to the south. 

Vertical skylights combined with the fully glazed south-facing facade result in a generously daylit interior. 

The simple decor is maximized by low-maintenance, long-life materials that have been used for the facade. 

 

This holiday house completed by Julia Jamrozik and Coryn Kempster consists of two volumes which have been stacked on one another. The ground floor is well integrated into the landscape, so that is barely visible. The upper volume rests on the ground floor and forms a bridge and a cantilever from concrete material.

This building strategy has the advantage of increasing access and permeability of the site while emphasizing the relationship between the dwelling and the ground. 

Therefore, the upper ground has been dedicated to the living spaces also because of the beautiful opening towards the lake. The ground level integrates the sleeping spaces as it is more enclosed. 

The roof of the lower bar has been transformed into a terrace, allowing for great views and a direct connection with the living spaces. 

The industrial-inspired skylights allow the north light to enter without the heat while orienting the solar panels to the south. 

Vertical skylights combined with the fully glazed south-facing facade result in a generously daylit interior. 

The simple decor is maximized by low-maintenance, long-life materials that have been used for the facade. 

This holiday house completed by Julia Jamrozik and Coryn Kempster consists of two volumes which have been stacked on one another. The ground floor is well integrated into the landscape, so that is barely visible. The upper volume rests on the ground floor and forms a bridge and a cantilever from concrete material.

This building strategy has the advantage of increasing access and permeability of the site while emphasizing the relationship between the dwelling and the ground. 

Therefore, the upper ground has been dedicated to the living spaces also because of the beautiful opening towards the lake. The ground level integrates the sleeping spaces as it is more enclosed. 

The roof of the lower bar has been transformed into a terrace, allowing for great views and a direct connection with the living spaces. 

The industrial-inspired skylights allow the north light to enter without the heat while orienting the solar panels to the south. 

Vertical skylights combined with the fully glazed south-facing facade result in a generously daylit interior. 

The simple decor is maximized by low-maintenance, long-life materials that have been used for the facade. 

 

Relationships, Sky House Is Well Integrated In The Natural Landscape And Emphasizes Their Relationship

Share!

Galleries of Sky House Is Well Integrated In The Natural Landscape And Emphasizes Their Relationship

Sponsored